Mikko Niemi

Mikko on maailmanmenon ihmettelijä, jota työt ja harrastukset vievät usein metsään. Yleensä mukana kulkevat ainakin rakas elämänkumppani sekä kamera, mutta toisinaan myös haulikko, marjaämpäri, raivaussaha tai teltta yöpymisvarusteineen.

Metsä vapaa-aikana

Risunuotiolla
Raakamakkaraa risunuotiolla Fiskarsin luontopolulla

Metsä on paras paikka rentoutua arjessa, ja siellä kaikki ongelmat ratkeavat. Monet elämäni upeimmat hetket liittyvät metsään, kuten liito-oravien kiima-ajan leikkien kuvaaminen, poikastensa puolesta taistelleen minkkiemon seuraaminen sekä hirvisonnin kaataminen syksyisessä jahdissa. Toivottavasti uusia luontoelämyksiä riittää myös jatkossa tänne jaettavaksi.

Metsä sijoituskohteena

Ostin ensimmäisen metsätilani viisi vuotta sitten Kiikoisista. Tilalla tehtävien hakkuiden ja metsänhoitotöiden suunnittelussa huomioin puunmyyntitulot, metsätilan arvon kehittymisen sekä riistan- ja luonnonhoidon. Metsätalouden erilaisten tavoitteiden kanssa tasapainoilemisesta aion myös avata keskustelua täällä blogissa.

Metsä työpaikkana

Toistaiseksi metsäinen uravalinta on johtanut minua erilaisiin työtehtäviin hiljaisesta Ilomantsista kaoottiseen Nairobiin. Tällä hetkellä etsin uralleni uusia, mielenkiintoisia haasteita. Blogi kertokoon persoonastani sekä viimeisistä tekemisistäni ja havainnoistani. Työhistoriani on luettavissa avoimesta LinkedIn-profiilista.

Mainokset